• Gemini Mavo

  Met doorstroommogelijkheden HAVO

GEMINI MAVO

Voor leerlingen met vmbo TL (Theoretische Leerweg/mavo) advies

Ben jij een leerling met ambitie en laat jij je niet afschrikken door een flink portie theorie? Houd je van een afwisselende manier van werken, van groepswerk tot practica en van excursies tot opdrachten op je laptop? Leg je graag contact met de wereld om je heen?

Dan is de mavo van het Gemini College jou op het lijf geschreven! Hier helpen wij jou je talenten te ontdekken én bereiden we je goed voor op een verdere schoolcarrière op mbo- of havo-niveau. Stap voor stap vinden we samen met jou uit wat jij kunt en wilt. Je wordt uitgedaagd nieuwsgierig te zijn en veel dingen uit te proberen. Zo ontdek je welke richting je uit wilt en welke leerroute en vervolgopleiding daarbij passen.

De 2 leerroutes

Heb je op de basisschool het advies gekregen voor vmbo gemengde leerweg (vmbo GL) of vmbo theoretische leerweg (vmbo TL)? Of zit je tussen vmbo TL en havo in? Dan ontdek je op het Gemini College hoeveel uitdaging jij aankan.

 • De leerroute mavo (Theoretische Leerweg), waarna het mogelijk is verder te leren op het mbo, niveau 3/4 of havo 4.
 • De leerroute vmbo Gemengde Leerweg (GL). Deze bestaat uit 5 vakken TL en als het zesde examenvak het meer beroepsgerichte vak Dienstverlening & Producten. Daarna is het ook mogelijk verder te leren op het mbo, niveau 3/4.

Naast de basisvakken vind je op het lesrooster ook uren voor de zogenaamde flexuren. Tijdens die uren krijg je de kans om interesse en talenten te ontwikkelen op diverse gebieden. Zo ontdek je misschien je interesse voor wetenschap en techniek tijdens een bezoek aan de technische universiteit. Of kun je erachter komen dat je acteertalent hebt tijdens de lessen drama of ontdek je hoe goed je kunt organiseren als je een sportmiddag organiseert. Het is zeker: Hier ga je heel wat nieuws beleven!

Praktijkmodules

Op de mavo-opleiding van het Gemini College laten we je naast de theorievakken ook graag kennis maken met de praktijkvakken. Dit doen we met de modules of keuzevakken van Techniek en Zorg en Welzijn. Zo leer je de basisbeginselen van de bouw-, elektro-, installatie- en metaaltechniek en kun je na een paar jaar al prima met hout en metaal overweg. Daarnaast leer je bij de module Zorg en Welzijn hoe je praktisch bezig kunt zijn met de verzorging van ouderen, baby’s en van jezelf. Met Dienstverlening & Producten ga je aan de slag met commerciële vaardigheden. Genoeg afwisseling in ieder geval. Neem hier een kijkje bij de praktijkmodules.

Module Dienstverlening en Producten

Heb je weinig moeite hebben met studeren, maar wil je ook al beroepsgericht bezig zijn? Dan is de Gemengde Leerweg (GL) iets voor jou. Je gaat hierbij examen doen in algemene vakken maar ook een beroepsgericht vak. In de Gemengde Leerweg bieden we de Module Dienstverlening en Producten aan. Als je kiest voor Dienstverlening en Producten betekent dit dat je onderwijs volgt dat gericht is op betekenisvolle opdrachten in een uitdagende leeromgeving. Je leert zowel binnen als buiten de school en je leert algemene- en beroepsvoorbereidende vaardigheden aan, waarbij het loopbaanperspectief centraal staat.

Ontdek de pluspunten van Gemini MAVO

Het Gemini mavo geeft je de ruimte om jouw talent(en) te ontdekken. Om nieuwsgierig te zijn, te durven en te doen, te schitteren én ook fouten te maken. Bij ons ontdek je:

 • Stap voor stap ontdekken wat de juiste keuzes zijn voor de toekomst.
 • Afwisselende leermethoden: via de laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
  Werken in een digitale leeromgeving.
 • Engels leren op een hoog niveau (havo) met het Cambridge-certificaat en itslearning.
 • Naar de Havo? Volg binnen de theoretische leerweg de speciale mavo/havo – route.
 • Fun met leuke schoolfeesten en interessante excursies.

Je eigen Chromebook of iPad

Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen Chromebook of iPad. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig.