Gemini College
Kansrijk én persoonlijke aandacht!
Gemini College
Kansrijk én persoonlijke aandacht!

Kansrijk en persoonlijke aandacht!

MAVO

Op mavo kun je alle kanten op! Van uitdagende theorielessen tot aan het opdoen van praktijkervaring. Naast het ruime aanbod van toffe lessen word je ook nog eens persoonlijk goed bijgestaan gedurende jouw weg op de mavo.

Hoe ziet mavo op het Gemini College eruit?

Naast de reguliere vakken volgen alle leerlingen Spaans en Duits vanaf leerjaar 1. Landbouw, techniek of economie zijn de drie profielen waar je uit kan kiezen wanneer je naar de bovenbouw gaat. Als je van leerjaar 3 naar 4 gaat valt er één vak af en dan is jouw examenpakket compleet! Ben jij toe aan wat uitdaging? Dan kun je kiezen voor de mavo+ route vanaf leerjaar 3. Via deze route kun je extra havo lessen volgen in jaar 3 en 4, zodat jij na het behalen van je mavo diploma succesvol kan instromen op de havo!

Pluspunten

Stap voor stap ontdekken wat de
juiste keuzes zijn voor de toekomst.

Afwisselende leermethoden: via de laptop en in practica, projecten,
groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.

In de onderbouw werken we
met een mentor,
in de bovenbouw met een coach.

Grotere slagingskans
door het vak D&P.

In leerjaar 1 krijg je twee mentoren,
zodat er meer aandacht is voor persoonlijke begeleiding.

Science in jaar 1
als voorbereiding
op nask.

Naar de Havo? Volg binnen de theoretische leerweg
de speciale mavo+ route.

Praktijkmodules

Naast een goede dosis theorie krijg je op mavo ook te maken met praktijklessen. Op het Gemini College vinden wij namelijk dat je op die manier écht ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. 

Dit doen we onder andere door middel van het vak ‘Dienstverlening & Producten’ dat alle leerlingen op mavo volgen. Het vak D&P biedt onwijs veel praktijkervaring! Met een professionele houding en een dosis creativiteit leer jij de theorie om te zetten in de praktijk. Het vak bestaat uit twee modules: organiseren van activiteiten en het maken van multimediale producten. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een website, film of posters. Maar ook het organiseren van een fotoshoot of het maken van een droneshow. Oftewel: je leert hier precies de vaardigheden die goed van pas kunnen komen in het werkveld later! D&P is een examenvak dat uiteindelijk centraal wordt afgenomen in het 4e leerjaar. 

Ben jij een echte sportieveling? Dan is het vak LO2 iets voor jou! Bij dit vak verbeter jij je eigen vaardigheden bij tal van verschillende sporten. Daarnaast doe je ook theoretische kennis op én ga je regelmatig erop uit om uitdagende sporten te ontdekken. Wat dacht je van een lesje (water)skiën, duiken of klimmen?! Klik hier voor meer informatie over LO2.

“Je sport zelf meer, je leert veel meer over sport en bewegen en het is erg leuk om dit met een groep gelijkgestemden te doen.”

Leerling L02