Gemini College
Uitdagend en onderzoekend: dát is havo op het Gemini College!
Gemini College
Uitdagend en onderzoekend: dát is havo op het Gemini College!

Uitdagend en onderzoekend: dát is havo op het Gemini College!

HAVO

Jouw doel: succesvol doorstromen naar het vwo of hbo. Op het Gemini College zorgen wij er samen met jou voor dat jij jouw diploma succesvol zal behalen! Dan kun je namelijk zo snel mogelijk doorstromen naar die toffe opleiding of naar het vwo. 

En voor alle leerlingen die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken, hebben wij een speciale havo/vwo klas. Je krijgt hier net dat beetje meer uitdaging zodat je goed voorbereid bent voor jouw vervolg op het vwo.

Goed voorbereid

Pluspunten

Het allerbeste resultaat met
lessen op hoog niveau.

Ontdek de wereld middels
onderzoekend leren.

Goede voorbereiding op het vervolgonderwijs
door onze doorstroommogelijkheden.

Veel kansen om internationale
ervaring op te doen.

Werken in een
digitale leeromgeving.

Begeleiding door een mentor in de
onderbouw en een coach in de bovenbouw.

Onderzoeken en ontwerpen

Op havo, havo/vwo en vwo volg je naast de reguliere vakken ook het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Tijdens O&O ga je antwoorden zoeken op vragen en oplossingen bedenken voor problemen. Naast het opdoen van diverse kennis en vaardigheden op het gebied van wetenschap en technologie, oriënteren de leerlingen zich binnen diverse richtingen op werkvelden.

Burgerschap en Maatschappij

De wereld is zó veel groter dan je eigen leefomgeving. Dat ontdek je bij Burgerschap & Maatschappij!

We gaan aan de slag met verschillende projecten zoals milieu, voedsel, straatcultuur en de Rotterdamse Haven.

Internationalisering

Jongeren groeien op in een internationale wereld. Dat vraagt om internationale kennis! Deze kennis doe je op tijdens een van de toffe projecten die wij aanbieden. Tijdens deze projecten sta je in contact met leerlingen vanuit andere landen en culturen. Bij vwo en havo is internationalisering een doorlopende leerlijn tijdens de opleiding. 

Binnen de verschillende afdelingen wordt samengewerkt met scholen in onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Finland en Estland. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een open blik naar Europa en het Europees Staatsburgerschap.