Ontdek onze opleidingen

Het Gemini College in Ridderkerk is een school met iets meer dan 700 leerlingen gelegen in de rustige wijk Slikkerveer en dichtbij de uitvalswegen A15 en A16, geasfalteerde fietspaden en het openbaar vervoer. Op het Gemini College zijn er diverse opleidingen/niveau’s mogelijk zoals vmbo basis en kader met de profielen Bouwen Wonen en Interieur; Produceren, Installeren en Energie; Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen met vakken als Logistiek en Distributie. De mavo (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg) met het profiel Dienstverlening en Producten en de havo en vwo met een aparte vwo-klas met vakken als Spaans, Klassieke talen en filosofie.

De 2-jarige brugperiode en de opleidingen

De 2-jarige brugperiode

De 2-jarige brugklas van het Gemini

Met een 2-jarige brugperiode heb je een betere aansluiting op de basisschool. Hiermee krijg je meer ruimte om je talenten te ontdekken.

Het Gemini Vakcollege

Heb je op de basisschool het advies gekregen voor vmbo basis- of kaderberoeps-gericht? Dan kun je op het Gemini Vakcollege terecht.

De gemini mavo

De mavo-opleiding van het Gemini College

Heb je op de basisschool vmbo TL (Theoretische Leerweg) advies gekregen? Of zit je tussen vmbo TL en havo in? Dan is de Gemini mavo de plek voor jou.

De gemini havo en vwo

De havo vwo-opleiding van het Gemini College

Heb je op de basisschool havo of atheneum-advies gekregen? Dan is de vwo een goed begin!

Digitale leeromgeving

Als leerling van Het Gemini College werk je in een digitale leeromgeving op je eigen Chromebook of iPad. Hiermee heb je altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en heb je minder boeken nodig.