Gemini College
Jouw eigen tijd indelen
Gemini college
Jouw eigen tijd indelen

Het Gemini College

Flexrooster

Heel flex! Op het Gemini College werken wij met een flexrooster. Dit betekent dat je een rooster krijgt van drie vaste lesblokken van 80 minuten per dag met ervoor en erna flexuren. Je kan helemaal zelf kiezen wat je tijdens de flexuren volgt! En weet je niet wat je het beste kan kiezen? Dan staat jouw mentor klaar om je hierbij te helpen. Kies bijvoorbeeld voor een bijles van een vak dat je lastig vindt. Of ga voor een stilte-uur, dan heb jij vast binnen no-time je huiswerk af! 

Tijdens de tweejarige brugperiode in de onderbouw zul je een aantal flexuren verplicht moeten volgen. Je maakt huiswerk op school, zodat er thuis zo min mogelijk huiswerk gemaakt of geleerd hoeft te worden. Er blijven genoeg uren over waarbij jij zelf een keuze kunt maken.

Extra

Met het flexrooster bieden we maatwerk: je kunt kiezen voor extra uitleg, verdieping of verrijking van de lesstof of verbreding (extra vakken). Dit doe je onder persoonlijke begeleiding van vakdocenten en je mentor.

Leren door doen

Met het flexrooster krijgen vakdocenten meer tijd om de betekenis van de lesstof uit te leggen en samen met jou concrete praktijkvoorbeelden te analyseren. De samenwerking komt de sfeer en de prestaties ten goede. Je leert door “doen”.

Talentontwikkeling

Het traditionele onderwijssysteem biedt onvoldoende gelegenheid om jouw talenten optimaal te kunnen ontwikkelen. Het flexrooster biedt juist de mogelijkheid om je te verdiepen in andere interessante zaken als drama, sportclinics, kookcursussen, dans, ondernemerschap en nog veel meer! Het ontdekken en ontwikkelen van jouw talenten doen we tijdens onze ‘masterclasses’.

Pluspunten

Ruimte voor jou om in rust te kunnen studeren en/of je voor te bereiden op de les, toets of presentatie.

Ruimte voor jou om je te verdiepen of juist extra ondersteuning te krijgen van een vakdocent.

Ruimte om met andere leerlingen van verschillende jaren en niveaus samen te werken aan projecten.

Rust door 3 vakken van 80 minuten per dag waar jij actief meedoet en tijd krijgt om samen te werken.