Gemini College
Goede begeleiding en persoonlijke aandacht: dat vinden wij heel normaal op het Gemini College!
Gemini College
Goede begeleiding en persoonlijke aandacht: dat vinden wij heel normaal op het Gemini College!

Het Gemini College

Leerlingenbegeleiding

Een goede begeleiding tijdens jouw tijd op het Gemini College is voor ons van groot belang. Daarom hebben alle leerlingen op onze school een mentor. De mentor is het eerste aanspreekpunt van de leerlingen en begeleid jou bij het maken van belangrijke keuzes. Daarnaast kun je bij je mentor terecht met problemen of extra hulp. Maar niet alleen is je mentor er voor jou, ook voor jouw ouders is hij of zij hét aanspreekpunt op school.

Niet alleen je mentor begeleidt je bij het maken van belangrijke keuzes, ook de decaan kan hierbij helpen. De decaan helpt bij het maken van keuzes voor een leerweg, profiel, vakkenpakket en vervolgopleiding. Daarnaast organiseren wij ook profielkeuzeweken om jou te helpen met het maken van de juiste keuzes!

Heb je extra ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat je moeite hebt met plannen en organiseren, je niet zo lekker in je vel zit, nog niet zo goed weet hoe je voor jezelf moet opkomen of omdat er aandachtspunten zijn vanwege bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, dyscalculie of autisme. Dan geeft de mentor dit door aan de ondersteuningscoördinator. Zij zorgt ervoor, samen met haar collega’s, dat jij de juiste begeleiding krijgt.

Ondersteuning remedial teacher

Onze Remedial Teacher begeleidt leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben met bijvoorbeeld dyscalculie of dyslexie.