Gemini College
Jouw weg naar de universiteit!
Gemini College
Jouw weg naar de universiteit!

Jouw weg naar de universiteit!

VWO

Heb jij zin om te leren? Klaar om de wereld om je heen te ontdekken? En jouw kritische en nieuwsgierige blik verder te ontwikkelen? Dan zit je op het vwo van het Gemini College helemaal op je plek!

Ook op het vwo kun je kiezen voor uitstekende internationaliseringsmogelijkheden. Daarnaast werk je met projectweken welke zijn opgedeeld in verschillende onderwerpen zoals voedsel, straatcultuur en de Rotterdamse haven. Een afwisselend aanbod waarbij je ontdekt en leert van én met elkaar!

Persoonlijke ontwikkeling

Pluspunten

Wij bieden vakoverstijgende projectweken

Werk samen met toffe bedrijven

Ontdek het vak filosofie en klassieke culturele vorming

Ga voor een internationale carrière

Onderzoeken en ontwerpen

Op havo, havo/vwo en vwo volg je naast de reguliere vakken ook het vak Onderzoeken & Ontwerpen. Tijdens O&O ga je antwoorden zoeken op vragen en oplossingen bedenken voor problemen. Naast het opdoen van diverse kennis en vaardigheden op het gebied van wetenschap en technologie, oriënteren de leerlingen zich binnen diverse richtingen op werkvelden.

Burgerschap en Maatschappij

De wereld is zó veel groter dan je eigen leefomgeving. Dat ontdek je bij Burgerschap & Maatschappij!

We gaan aan de slag met verschillende projecten zoals milieu, voedsel, straatcultuur en de Rotterdamse Haven.

Internationalisering

Jongeren groeien op in een internationale wereld. Dat vraagt om internationale kennis! Deze kennis doe je op tijdens een van de toffe projecten die wij aanbieden. Tijdens deze projecten sta je in contact met leerlingen vanuit andere landen en culturen. Bij vwo en havo is internationalisering een doorlopende leerlijn tijdens de opleiding. 

Binnen de verschillende afdelingen wordt samengewerkt met scholen in onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Finland en Estland. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een open blik naar Europa en het Europees Staatsburgerschap.