• De pluspunten van het gemini college

  Van warme overdracht in groep 8 tot ontwikkeling op gebied van gezondheid, kunst, natuur en techniek

Kom jouw talent ontdekken op het gemini college!

Je zit nu in groep 8 en staat voor een belangrijke, spannende maar leuke keuze: “Naar welke school ga ik volgend jaar?” Het Gemini College biedt je veel mogelijkheden en verschillende opleidingen: vmbo beroeps (vakcollege), vmbo theoretisch (mavo), havo of atheneum (vwo). Je krijgt niet alleen les in de klas, maar ook werk je veel in projecten, ga je regelmatig op excursie en werk je in groepjes. Zo merk je dat onze school afwisselend is en dat he hier veel leert.

Dus wil je nieuwe dingen ontdekken en leren op een moderne manier? Wil je een waardevol diploma halen waarmee je verder kunt bouwen aan je toekomst? Dan is het Gemini College Ridderkerk iets voor jou! Op het Gemini College is er altijd wel een opleiding die bij je past en waarin je het beste uit jezelf kan halen. En wat dat beste dan is, dat ontdekken we samen. Je krijgt daarin alle tijd en ruimte om je eigen talenten te ontdekken en ontplooien. Kom gerust eens bij ons op school kijken tijdens de Open Dagen. Of ontdek het Gemini College op andere momenten.

Ontdek de pluspunten van het Gemini College

  • Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: Vakcollege (vmbo & mbo), (H)TL (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg + eventueel doorstroom naar havo) en het Lyceum (havo/atheneum).
  • Lessen op je eigen afdeling, waardoor je snel iedereen leert kennen.
  • Leren op afwisselende manieren: werken op je laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
  • Veel aandacht voor het verkennen en ontwikkelen van jouw talenten.
  • Slimmer ‘leren’: hoe pak je het beste je schoolwerk aan?
  • Stap voor stap ontdekken wat je kunt en wat je wilt. Zo kun je de juiste keuzes maken voor je toekomst.
  • Voor (H)TL en Lyceum-leerlingen: de mogelijkheid om het Cambridge-certificaat Engels te behalen.
  • Een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs.
  • Extra aandacht in de plusuren voor leerwegondersteuning.
  • Gepersonaliseerde leerroutes waar dat mogelijk is.

Je eigen laptop

Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen laptop. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig. De laptops worden door middel van een huurkoopcontract via The Rent Company verkregen.

Bekijk hier de unieke digitale schoolbrochure

Speciaal voor uw gemak hebben we een digitale brochure gemaakt waarmee u binnen een pagina alle unieke voordelen van het Gemini College Ridderkerk kunt bekijken. Klik op onderstaande link en ontdek de wereld van het Gemini College Ridderkerk.

Heeft u weinig tijd of zin om de brochure rustig door te bladeren dan kunt u hier de PDF downloaden en indien gewenst printen. Heeft u liever een gedrukt exemplaar informeer er dan naar bij uw basisschool of neem even contact met ons op. Wij sturen u de brochure graag toe.