Kom jouw talent ontdekken op het gemini college!

  Wil je nieuwe dingen ontdekken en leren op een moderne manier? Wil je een waardevol diploma halen waarmee je verder kunt bouwen aan je toekomst? Dan is het Gemini College Ridderkerk iets voor jou! Op het Gemini College is er altijd wel een opleiding die bij je past en waarin je het beste uit jezelf kan halen. En wat dat beste dan is, dat ontdekken we samen. Je krijgt daarin alle tijd en ruimte om je eigen talenten te ontdekken en ontplooien. Kom gerust eens bij ons op school kijken tijdens de Open Dagen. Of ontdek het Gemini College op andere momenten.

  Ontdek de wereld!

  Omdat jouw wereld een stuk groter is dan alleen Nederland, leiden wij je op tot wereldburger. Je hebt op het Gemini College contacten met leerlingen van scholen in het buitenland, maar ook met bedrijven. Er zijn e-mailprojecten en je gaat op bezoek bij scholen in het buitenland. Internationalisering is op onze school een belangrijk onderdeel van het lesprogramma in het atheneum, de havo en de theoretische leerweg.

  Ontdek het beste in jezelf

  Je zit nu in groep 8 en staat voor een belangrijke, spannende maar leuke keuze: “Naar welke school ga ik volgend jaar?” Het Gemini College biedt je veel mogelijkheden en verschillende opleidingen: atheneum, havo, vmbo theoretisch en vmbo beroeps. Je krijgt niet alleen les in de klas, maar ook werk je veel in projecten, ga je regelmatig op excursie en werk je in groepjes. Zo merk je dat onze school afwisselend is en dat je hier veel leert.

  Ontdek de pluspunten van het Gemini College

   • Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: Vakcollege (vmbo & mbo), (H)TL (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg + eventueel doorstroom naar havo) en het Lyceum (havo/atheneum).
   • Lessen op je eigen afdeling, waardoor je snel iedereen leert kennen.
   • Leren op afwisselende manieren: werken op je laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
   • Veel aandacht voor het verkennen en ontwikkelen van jouw talenten.
   • Slimmer ‘leren’: hoe pak je het beste je schoolwerk aan?
   • Stap voor stap ontdekken wat je kunt en wat je wilt. Zo kun je de juiste keuzes maken voor je toekomst.
   • Voor (H)TL en Lyceum-leerlingen: de mogelijkheid om het Cambridge-certificaat Engels te behalen.
   • Een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs.
   • Extra aandacht in de plusuren voor leerwegondersteuning.
   • Gepersonaliseerde leerroutes waar dat mogelijk is.

  Je eigen laptop

  Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen laptop. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig. De laptops worden door middel van een huurkoopcontract via The Rent Company verkregen.

  Is het Gemini College iets voor jou?

  Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om tijdens de 2-jarige brugperiode jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken.  Nieuwsgierig geworden? Ga dan mee op ontdekkingsreis en vind jouw nieuwsgierige en creatieve talenten tijdens onze scholenmarkt of één van de Open Avonden.

  FEBRUARI 2019

  Woensdag 20 februari om 13:30 uur Informatiemiddag

  Tijdens deze middag kun je de school in bedrijf zien, krijg je extra informatie over het flexrooster en is er voldoende gelegenheid om al je vragen te stellen. De middag start om 13:30 uur. We zien jou en je ouder(s) graag verschijnen.

  AANMELDINGSMOMENTEN

  Ben je op ons Open Huis geweest of op de informatieavond en kies je voor het Gemini College Ridderkerk? Dan heb je de mogelijkheid om je in de periode van 5 t/m 15 maart dagelijks in te schrijven. Heb je nog wat vragen of wil je graag nog met je ouders even persoonlijk kennis komen maken? Dan zien we je graag op een van onze speciale aanmeldingsmomenten.

  Deze aanmeldingsmomenten worden gehouden op:

  • Dinsdag 5 maart 2019, van 16.30-20.00 uur
  • Donderdag 7 maart 2019, van 15.00-18.00 uur
  • Woensdag 13 maart 2019, van 15.00-18.00 uur

  Voor de aanmeldingsmomenten verzoeken wij jou en je ouders het volgende mee te nemen:

  1. Een ingevuld aanmeldingsformulier
  2. Het adviesblad van de basisschool met de unieke code
  3. Het ingevulde formulier medische zaken
  4. Een kopie van het ID
  5. Een ingevuld formulier ondersteuningsbehoefte (indien van toepassing)
  6. Een Ingevulde lijst voorkeursscholen

  Uiteraard hebben we deze formulieren ook op school en kun je dit nog tijdens het gesprek invullen.

  Het is ook mogelijk om tijdens het gesprek nog vragen te stellen aan ons. We vertellen je graag meer over de school.

  Wilt u extra informatie?

  Zoek je nog meer uitdaging?

  Download en print dan hier onze eigen Gemini Rebus en Woordzoeker. Heel veel plezier en we hopen je terug te zien op de Open Avond.

  Download hier de informatiegids 2018 – 2019

  © Copyright - Gemini College Ridderkerk - Ontwikkeling door ROB Reclame
  error: Uit privacy overwegingen is de content van deze website beveiligd