Techniekdagen in volle gang

In de week van 12 t/m 16 maart worden bij alle basisscholen van Onderwijsgroep Zuid Hollandse Waarden (OZHW) in Ridderkerk de jaarlijkse techniekdagen georganiseerd. Alle kinderen uit de groepen 3 t/m 8 krijgen hiervoor een techniekopdracht die past bij hun leeftijd. De derdejaarsleerlingen techniek basis en kader van het Gemini College adviseren en begeleiden de juffen en meesters bij de techniekopdrachten en helpen de kinderen bij de uitvoering van de opdrachten.

Doel van de techniekdagen is het enerzijds om kinderen en hun ouders kennis te laten maken met de dynamische en uitdagende wereld van de techniek en anderzijds om kinderen enthousiast te maken voor een toekomst in de techniek. De maatschappij heeft in de toekomst een grote behoefte aan technisch personeel, in alle geledingen en op alle niveaus.

Daarnaast vinden de meeste kinderen het gewoonweg leuk om iets met de handen te doen en het gevoel te hebben, dat zij zelf in staat zijn om iets te maken.

De techniekdagen zijn inmiddels een groot succes en er wordt ieder jaar met veel enthousiasme naar uitgekeken. We zijn dan ook enorm trots op onze enthousiaste leerlingen die ieder jaar weer de naam van het Gemini College op een uitstekende wijze uitdragen.

Op maandag 12 maart hebben onze leerlingen De Botter bezocht, 14 maart hebben ze het enthousiasme overgebracht op De Bosweide en donderdag 15 maart zijn we aanwezig op De Reijer op vrijdag 16 maart sluiten we de techniekdagen af op De Noord. Aanmelden voor een opleiding bij het Gemini College Ridderkerk kan nog tot 16 maart.