• Profiel EO

  Economie en Ondernemen

KOM JOUW TALENT ONTDEKKEN MET HET PROFIELVAK ECONOMIE EN ONDERNEMEN

Zie je jezelf wel op kantoor of in een winkel werken? Vind je het leuk om met computers aan de slag te gaan? Of wil je een eigen zaak beginnen? Dan is Economie en Ondernemen iets voor jou!

Dit is de perfecte start als je wilt gaan werken in de handel, administratie, op kantoor, in de ICT of de beveiliging. In een mooi praktijklokaal werk je veel op de computer. Ook is er een nagemaakte winkel waar je met de kassa kunt oefenen en etalages leert maken. Of ontdek wat er allemaal bij komt kijken als je een eigen bedrijf wilt beginnen! Je communiceert in de breedste zin van het woord en gaat aan de slag met marketing, verkoopgesprekken, zakelijk telefoneren en de MS Office applicaties.

Een diploma Economie en Ondernemen op zak? Dan kun je vele kanten op. Bijvoorbeeld in een baan als secretaresse, verkoopmedewerker of ICT-medewerker. Liever je eigen bedrijf of winkel starten of gaan werken als beveiliger? Ook dat kan! En je kunt natuurlijk ook nog verder leren. Via het MBO kun je bedrijfsleider, verkoopspecialist of ICT-medewerker worden. En na de doorstroom naar het HBO – liggen beroepen als accountmanager, controller, systeembeheerder en docent binnen handbereik.

Deze video is geproduceerd voor vmbo-scholen in de regio Haaglanden. Organisatie: Spirit4you

Snelmenu

Wat wil jij worden?

Met het profielvak Economie en Ondernemen kun jij later op veel plekken aan de slag. Afhankelijk van je ambities en je keuzevakken kun jij zo de baan vinden die bij jou past.

Ontdek de voorgeschreven modules en de keuzevakken

De voorgeschreven modules:

 • Commercieel
 • Secretarieel
 • Logistiek
 • Administratie

De keuzevakken:

 • Marketing
 • Financieel en administratief beheer
 • Ondernemen
 • Presentatie en styling
 • Webshop

Onze kennismakingsdagen

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. De aanmeldperiode voor het schooljaar 2021-2022 is inmiddels voorbij. Maar wil jij graag weten wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan in het nieuwe schooljaar zelf ontdekken tijdens één van de kennismakingsdagen.

Onze Open Avond en Open Huis worden beoordeeld met een 9. Dit mag je dus niet missen.

Contact

Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze.

Directeur Gemini College Ridderkerk:
dhr. Gerard Langenberg (gerard.langenberg@ozhw.nl)

Gemini Vakcollege vmbo-bk:
mevr. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl)

Gemini mavo:
dhr. Jurgen van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl)

Gemini havo-vwo
dhr. Wim van Zelst (wim.van.zelst@ozhw.nl)

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99