• Het vakcollege

    Voor een toekomst in de techniek, zorg of de zakenwereld

Het Gemini Vakcollege

Voor leerlingen met vmbo basisberoepsgericht of kaderberoepsgericht advies

Het Gemini Vakcollege is de opleiding voor een leerling met een vmbo basisberoepsgericht advies. Ook met het advies vmbo met leerwegondersteuning (lwoo) kun je onder bepaalde voorwaarden bij ons terecht.

Heb je interesse in de wereld van techniek of zie je een carrière in de zorg wel zitten? Of zie je jezelf misschien eerder op kantoor, in de ICT of in een winkel werken? Eén ding is zeker: het Gemini Vakcollege is dé plek waar jij de vakman of vakvrouw in jezelf kunt ontdekken!

Bedrijven zijn door een tekort aan technisch personeel, ICT’ers en medewerkers in de zorg op zoek naar goede vakmensen. Vind jij het leuk om met je handen te werken? Dan wacht jou een gouden toekomst! Daarom krijg je op het Gemini Vakcollege al vanaf het eerste leerjaar veel praktijkles (8 lesuren per week). Ook ga je buiten de school op pad om uit te vinden hoe het er echt aan toe gaat bij bedrijven en instellingen en krijg je theorielessen die passen bij jouw vakgebied.

Onze profielvakken

Onze profielvakken zijn gericht op het werk in de praktijk. Bij Engels leer je bijvoorbeeld termen die later van pas zullen komen in jouw sector. Er zijn vier verschillende profielen waarin jij jouw interesse en talenten kunt ontdekken.

Wil je meubels of houtconstructies maken, leren schilderen of wil je aan de slag met dak- en kapconstructies of schoonmetselwerk? Dan is dit jouw richting.

Wil je metaalconstructies maken en wil je leren lassen of aan de slag gaan met nieuwe vormen van energie? Dan krijg je alle gelegenheid om hier een expert in te worden.

Wil je mensen (baby’s, jongeren of ouderen) helpen of verzorgen? Ben je graag praktisch bezig? Dan is Zorg en Welzijn hét profiel voor jou!

Ontdek de pluspunten van het Gemini Vakcollege

  • Keuze uit vier profielen
  • Elke opleiding duurt vier jaar.
  • Tien uur praktijkles per week.
  • Ook vakken als Nederlands, Engels en wiskunde, speciaal gericht op jouw sector.
  • Je wordt een echte vakman of vakvrouw.
  • Goede kansen op een leuke baan.

Je eigen Chromebook of iPad

Als leerling van Het Gemini College werk je in een digitale leeromgeving op je eigen Chromebook of iPad. Hiermee heb je altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en heb je minder boeken nodig.