• VWO+

    Met filosofie,Science en Klassieke Culturele Vorming

VWO+

Voor leerlingen met vwo advies en op zoek naar meer uitdaging

De vwo+ klas staat met een aantal uitdagende modules in het teken van ontdekken en onderzoeken. Hierbij dient het leerboek als basis en ga je vanuit een centraal thema op onderzoek uit. Dit vergt dus een kritische en nieuwsgierige blik op de wereld. Met een vak als filosofie en modules als zelfexpressie, science en klassieke culturele vorming word je uitgedaagd en gemotiveerd je grenzen te verleggen.

Erasmus klas
Voor de plusleerlingen van vwo 1, 2 en 3 biedt het Gemini College in samenwerking
met de Erasmus Universiteit een uitgebreid programma met thema’s als: ‘Ons brein en de vrije wil’, ‘Rotterdam010’ of ‘Haven van de Toekomst’. Hiervoor volg je een college op de Universiteit en werk je aan een eindpresentatie op school. Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. De gedachte erachter is dat mensen zich voortdurend ontwikkelen door onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren: een leven lang leren.

Ontdek jouw internationale toekomst

De Gemini mavo, havo of vwo geeft je veel kansen om kennis te maken met de wereld. Zo ben je in de brugklas al bezig met de voorbereidingen voor het uitwisselingsprogramma dat in het tweede jaar plaats gaat vinden en ga je mee op stedentrip. ok zorgen we dat jouw Engels tot een indrukwekkend niveau stijgt en krijg je de kans het wereldwijd erkende Cambridge certificaat Engels te halen. Handig voor jouw (internationale) toekomst!

De vwo+ klas

Heb je een vwo-advies gekregen en ben je op zoek naar meer uitdaging? Kom dan naar de vwo+ klas. De vwo+ klas staat met een aantal uitdagende modules in het teken van ontdekken en onderzoeken. Hierbij dient het leerboek als basis en ga je vanuit een centraal thema op onderzoek uit. Dit vergt dus een kritische en nieuwsgierige blik op de wereld. Klik hier voor meer informatie.

Ontdek de modules van vwo+

Module filosofie
Filosofie betekent letterlijk ‘wijsbegeerte’, het begeren van wijsheid. Wijsheid begeren betekent niet meer dan ‘dingen willen weten’. Filosofie leert je objectiever en analytischer naar de wereld te kijken. Bij het Gemini College krijg je dit vak al in de eerste klas van het vwo.

Module Zelfexpressie en Science
In de vwo+ klas gaan theorie en praktijk hand in hand. We vragen je niet alleen om kritisch en onderzoekend te zijn, maar ook om uit je comfortzone te stappen. Met een module als zelfexpressie zoek je onder begeleiding van een docent je persoonlijke grenzen op. Wat durf jij van jezelf te laten zien en stap jij hiermee het toneel op? Houd jij je liever bezig met techniek en de toekomst? Dan is de module science jou op het lijf geschreven.

Module Klassieke culturele vorming
In de VWO+ klas laten we je graag kennis maken met de cultuur van de Grieken en Romeinen. Je leert ook welke invloed de klassieke cultuur tot op de dag van vandaag nog altijd heeft op onze samenleving.