• Het Vakcollege

    Voor een toekomst in de techniek, zorg of de zakenwereld

Het Gemini Vakcollege

Voor leerlingen met vmbo basisberoepsgericht of kaderberoepsgericht advies

Een carrière in de techniek, zorg of zakenwereld? Op het Gemini Vakcollege ontdek je de vakman of vakvrouw in jezelf. Met leuke praktijklessen, opdrachten bij bedrijven buiten de school en zelfs een stage leer je jouw talenten het beste ontdekken.

Ontdek de wereld!

Op het Gemini Vakcollege laten we je de wereld ontdekken, ook buiten de grenzen van de school. Niet alleen digitaal, maar ook ‘in het echt’, samen met je mede-leerlingen. Tijdens speciale uren en dagen nodigen we je uit om de wereld met een nieuwsgierige, open blik te bekijken. Dan ga je bijvoorbeeld je lichaam van binnen ontdekken (Corpus) of de havens van Rotterdam ontdekken tijdens een excursie. Of je merkt ineens dat je kunt lassen tijdens een workshop of komt erachter hoe het eraan toegaat in het theater of in een hotel. Het is zeker: hier ga je heel wat nieuws beleven!

Ontdek onze vier profielen

Naast de basisvakken vind je op het lesrooster ook uren voor het zogenaamde Flexuren. Tijdens die uren krijg je de kans om interesses en talenten te ontwikkelen op diverse gebieden. Zo ontdek je misschien je interesse voor wetenschap en techniek tijdens een bezoek aan een technische universiteit. Of kun je erachter komen dat je acteertalent hebt tijdens de lessen drama of ontdek je hoe goed je kunt organiseren als je een sportmiddag organiseert. Het is zeker: hier ga je heel wat nieuws beleven!

Ook met het advies vmbo met leerwegondersteuning (lwoo) kunnen leerlingen bij het vakcollege terecht. Zij krijgen dan extra steun als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Ontdek de pluspunten van het Gemini Vakcollege

  • Keuze uit vier profielen
  • Elke opleiding duurt vier jaar.
  • Tien uur praktijkles per week.
  • Ook vakken als Nederlands, Engels en wiskunde, speciaal gericht op jouw sector.
  • Je wordt een echte vakman of vakvrouw.
  • Goede kansen op een leuke baan.

Je eigen Chromebook of iPad

Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen Chromebook of iPad. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig.

Is het Gemini Vakcollege iets voor jou?

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Heb jij een nieuwsgierig trekje? Dan zit je bij ons dus helemaal op de juiste plek!

Open Huis

Nieuwsgierig geworden? Ga dan mee op ontdekkingsreis en vind jouw nieuwsgierige en creatieve talenten tijdens ons Open Huis.

  • Woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 19.00

Met spannende rondleidingen en spetterende proefjes. Dit mag je niet missen.

Niets Gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op

© Copyright - Gemini College Ridderkerk - Ontwikkeling door ROB Reclame
error: Uit privacy overwegingen is de content van deze website beveiligd