Schoolkosten

Het Gemini College ontvangt van de overheid financiële middelen om onderwijs aan te kunnen bieden. Daarvan kan de school het verzorgen van de lessen, de meeste leermiddelen en de huisvestiging betalen. De bekostiging door de overheid is niet voor alles toereikend. Voor de kosten waarvoor wij geen subsidie ontvangen, vragen wij aan u een bijdrage. De kosten per leerjaar, niveau en de toelichting hebben we voor u in onderstaande PDF’s op een rijtje gezet.

Schoolkostenregeling voortgezet onderwijs

Heeft u één of meerdere kinderen in het voortgezet onderwijs? En heeft u een Ridderkerkpas voor minima? Dan komt u via de gemeente wellicht in aanmerking voor de schoolkostenregeling. Per kind ontvangt u dan een vergoeding per schooljaar waarmee u schoolkosten kunt betalen zoals de aanschaf van een laptop, een schoolreis of andere ouderbijdragen die school van u vraagt.

Vaste schoolkosten

Dit zijn kosten die elk jaar terugkomen. U kunt hierbij denken aan:

• Oudervereniging
  • Bijdrage ICT
  • Bijdrage schoolongevallenverzekering
  • Bijdrage overige niet gesubsidieerde schoolkosten
  • Bijdrage kluisje

Wisselende schoolkosten

Daarnaast kan er sprake zijn klasgebonden activiteiten of diensten waarvoor een bijdrage wordt gevraagd. Deze bedragen worden elk jaar opnieuw vastgesteld en kunnen verschillen per leerjaar en per opleiding. U kunt hierbij denken aan:

• Introductieprogramma
  • Excursies
  • Werkweek