Altijd een warme overdracht met onze partnerscholen

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een belangrijke stap in een kinderleven. Om deze voor de leerling zo goed mogelijk te begeleiden, organiseren het Gemini College Ridderkerk en onze 5 partnerscholen de zogeheten ‘warme overdracht’.

Het Gemini College Ridderkerk krijgt jaarlijks tientallen nieuwe leerlingen binnen, die allemaal min of meer hun weg in de grote nieuwe wereld moeten zien te vinden. Zo op het oog komen veel kinderen gelukkkig op hun pootjes terecht. Toch blijkt de overgang vanaf de basisschool voor sommige leerlingen wel groot te zijn.

Om de begeleiding zo optimaal mogelijk te maken organiseren we een overdrachtsmoment: de ‘warme overdracht’. Tijdens deze momenten worden alle leerlingen besproken die van de 5 partnerscholen naar het Gemini College gaan. Wanneer leerlingen uit groep 8 op het punt staan om hun vertrouwde omgeving te verlaten (juni), ontmoeten hun meesters en juffen de leraren van het Gemini. Hierbij praten zij ons bij over hun ervaringen, visies en verwachtingen voor het komende jaar. De leerlingen worden besproken in een 1-op-1 gesprek tussen de leraar van groep 8 en de mentor. Daarnaast is een tussentijds regelmatig contact tussen de mentor en leerkracht van groep 8. Ook maken we regelmatig gebruik van groep 8 leerkrachten die bij ons nog een les komen geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan rekening waardoor de leerlingen wennen aan nieuwe methodieken met vertrouwde gezichten.

Onze partnerscholen