GEMINI MAVO

Voor leerlingen met vmbo TL (Theoretische Leerweg/mavo) advies

In theorie en praktijk invulling geven aan je ambities. Met groepswerk, practica, excursies en opdrachten op je laptop. Contact leggen met de wereld om je heen. De mavo opleiding (TL) theoretisch leerweg helpt je jouw talenten te ontdekken en bereidt je voor op het mbo of de havo. Na de 2-jarige brugperiode in een mavo-havo klas ben je in ieder geval voorbereid om het beste uit jouw opleiding te halen.

Ontdek de wereld!

Tijdens speciale uren en dagen nodigen we je uit om met een nieuwsgierige en open blik naar de wereld te kijken. Dit kan (afhankelijk van je opleiding) tijdens excursies in Nederland (zoals naar de havens van Rotterdam, naar een theater of museum) of door kennis te maken met verschillende sporten zoals freerunnen of bodyboarden tijdens de lessen sportoriëntatie. Op deze manier hopen we dat je na het behalen van het diploma voldoende kennis hebt over bewegen en een gezonde leefstijl wilt voortzetten.

Module Dienstverlening en Producten

Heb je weinig moeite hebben met studeren, maar wil je ook al beroepsgericht bezig zijn? Dan is de Gemengde Leerweg (GL) iets voor jou. Je gaat hierbij examen doen in algemene vakken maar ook een beroepsgericht vak. In de Gemengde Leerweg bieden we de Module Dienstverlening en Producten aan. Als je kiest voor Dienstverlening en Producten betekent dit dat je onderwijs volgt dat gericht is op betekenisvolle opdrachten in een uitdagende leeromgeving. Je leert zowel binnen als buiten de school en je leert algemene- en beroepsvoorbereidende vaardigheden aan, waarbij het loopbaanperspectief centraal staat.

De 2 richtingen

Naast de basisvakken vind je op het lesrooster ook uren voor het zogenaamde Flexuren. Tijdens die uren krijg je de kans om interesses en talenten te ontwikkelen op diverse gebieden. Zo ontdek je misschien je interesse voor wetenschap en techniek tijdens een bezoek aan een technische universiteit. Of kun je erachter komen dat je acteertalent hebt tijdens de lessen drama of ontdek je hoe goed je kunt organiseren als je een sportmiddag organiseert. Het is zeker: hier ga je heel wat nieuws beleven!

Heb je op de basisschool het advies kregen voor vmbo gemengde leerweg (vmbo GL) of vmbo theoretische leerweg (vmbo TL)? Of zit je tussen vmbo TL en havo in? Dan ontdek je op het Gemini College hoeveel uitdaging jij aankan. Er zijn twee richtingen:

  • Leerroute vmbo GL. Hierna kunnen ze doorstromen naar mbo.
  • Leerroute vmbo TL. Hierna kunnen zij doorstromen naar mbo of havo – 4.

Ontdek de pluspunten van Gemini MAVO

Het Gemini mavo geeft je de ruimte om jouw talent(en) te ontdekken. Om nieuwsgierig te zijn, te durven en te doen, te schitteren én ook fouten te maken. Bij ons ontdek je:

  • Stap voor stap ontdekken wat de juiste keuzes zijn voor de toekomst.
  • Afwisselende leermethoden: via de laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
    Werken in een digitale leeromgeving.
  • Engels leren op een hoog niveau (havo) met het Cambridge-certificaat en itslearning.
  • Naar de Havo? Volg binnen de theoretische leerweg de speciale mavo/havo – route.
  • Fun met leuke schoolfeesten en interessante excursies.

Je eigen Chromebook of iPad

Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen Chromebook of iPad. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig.

Is het Gemini (H)TL iets voor jou?

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Heb jij een nieuwsgierig trekje? Dan zit je bij ons dus helemaal op de juiste plek!

Open Huis

Nieuwsgierig geworden? Ga dan mee op ontdekkingsreis en vind jouw nieuwsgierige en creatieve talenten tijdens ons Open Huis.

  • Woensdag 23 januari 2019 van 16.00 tot 19.00

Met spannende rondleidingen en spetterende proefjes. Dit mag je niet missen.

© Copyright - Gemini College Ridderkerk - Ontwikkeling door ROB Reclame
error: Uit privacy overwegingen is de content van deze website beveiligd