• Profiel PIE

Produceren, Installeren en Energie

Maak de wereld van morgen met het profielvak Produceren, Installeren en Energie

In het tweede leerjaar wordt vanaf het begin van het schooljaar tot de kerstvakantie een startperiode doorlopen, waarin je gericht kennis gaan maken met de algemene vaardigheden en beroepsvaardigheden, die behoren tot de bouwtechnische, installektrotechnische-, en metaaltechnische beroepen. Na de kerstvakantie volgen de POP-gesprekken (Persoonlijk Ontwikkelings Plan), waarbij je een definitieve keuze gaat maken voor het bouw gerelateerde BWI (Bouwen Wonen Interieur) of voor het installektro en metaal gerelateerde PIE (Produceren Installeren Energie).

Kies je voor het profielvak PIE dan kun je in de toekomst heel veel kanten op. Zo kun je o.a. elektromonteur, werkvoorbereider, onderhoudsmonteur of machinist wegenbouw worden. Meer informatie over het profielvak produceren, installeren en energie is ook in onderstaande video te vinden.

Deze video is geproduceerd voor vmbo-scholen in de regio Haaglanden. Organisatie: Spirit4you

Snelmenu

Wat wil jij worden?

Met het profielvak Produceren, Installeren en Energie kun jij later op veel plekken aan de slag. Afhankelijk van je ambities en je keuzevakken kun jij zo de baan vinden die bij jou past.

Ontdek de voorgeschreven modules en de keuzevakken

• Voorgeschreven modules:
    • Ontwerpen en maken
    • Bewerken en verbinden van materialen
    • Besturen en automatiseren
    • Installeren en monteren
  • Keuzevakken:
    • Plaat en constructiewerk
    • Praktisch booglassen
    • Werktuigkundig en elektrotechnisch onderhoud
    • Woon- en kantoortechnologie
    • Drinkwater en sanitair
    • Koudetechniek

Op het Vakcollege dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten. Onderstaand de data van oktober 2019 tot februari 2020.

♦ Donderdag 31 oktober kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Woensdag 6 november voorlichtingsavond voor ouders start 19.30 uur (TIP)

♦ Woensdag 13 november scholenmarkt (Gemeentehuis in Ridderkerk) van 19.00 uur tot 21:00 uur (TIP)

♦ Maandag 25 november open avond van 18.30 uur tot 21.00 uur (TIP)

♦ Dinsdag 26 november kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Dinsdag 14 januari kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Woensdag 29 januari open huis van 15.00 uur – 20.00 uur (TIP)

♦ Woensdag 19 februari extra informatiemiddag start 14.30 uur

dhr. Jürgen van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl)

Gemini havo-vwo:

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99.