• VWO+

Met Filosofie, Science en Klassieke Culturele Vorming

VWO+

Voor leerlingen met vwo advies en op zoek naar meer uitdaging

De vwo+ klas staat met een aantal uitdagende modules in het teken van ontdekken en onderzoeken. Hierbij dient het leerboek als basis en ga je vanuit een centraal thema op onderzoek uit. Dit vergt dus een kritische en nieuwsgierige blik op de wereld. Met modules als filosofie, zelfexpressie, science en klassieke culturele vorming word je uitgedaagd en gemotiveerd je grenzen te verleggen.

Erasmus klas
Voor de plusleerlingen van vwo 1, 2 en 3 biedt het Gemini College in samenwerking met de Erasmus Universiteit een uitgebreid programma met thema’s als: ‘Ons brein en de vrije wil’, ‘Rotterdam010’ of ‘Haven van de Toekomst’. Hiervoor volg je een college op de Universiteit en werk je aan een eindpresentatie op school. Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. De gedachte erachter is dat mensen zich voortdurend kunnen ontwikkelen door onderwijs, opleidingen en niet-formeel leren: een leven lang leren.

Ontdek de modules van VWO+

Module filosofie
Filosofie betekent letterlijk ‘wijsbegeerte’, het begeren van wijsheid. Wijsheid begeren betekent niet meer dan ‘dingen willen weten’. Filosofie leert je objectiever en analytischer naar de wereld te kijken. Bij het Gemini College krijg je dit vak al in de eerste klas van het vwo.

Module zelfexpressie en science
In de vwo+ klas gaan theorie en praktijk hand in hand. We vragen je niet alleen om kritisch en onderzoekend te zijn, maar ook om uit je comfortzone te stappen. Met een module als zelfexpressie zoek je onder begeleiding van een docent je persoonlijke grenzen op. Wat durf jij van jezelf te laten zien en stap jij hiermee het toneel op? Houd jij je liever bezig met techniek en de toekomst? Dan is de module science jou op het lijf geschreven.

Module klassieke culturele vorming
In de VWO+ klas laten we je graag kennis maken met de Griekse en Latijnse cultuur van de Grieken en Romeinen. Je leert ook welke invloed de klassieke cultuur tot op de dag van vandaag nog altijd heeft op onze samenleving.

In de vwo+ klas dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten. Onderstaand de data van oktober 2019 tot februari 2020.

♦ Donderdag 31 oktober kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Woensdag 6 november voorlichtingsavond voor ouders start 19.30 uur (TIP)

♦ Woensdag 13 november scholenmarkt (Gemeentehuis in Ridderkerk) van 19.00 uur tot 21:00 uur (TIP)

♦ Maandag 25 november open avond van 18.30 uur tot 21.00 uur (TIP)

♦ Dinsdag 26 november kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Dinsdag 14 januari kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Woensdag 29 januari open huis van 15.00 uur – 20.00 uur (TIP)

♦ Woensdag 19 februari extra informatiemiddag start 14.30 uur

dhr. Jürgen van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl)

Gemini havo-vwo:

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99.