Ouder/leerling portaal havo/vwo

havo/vwo documenten

1e klas

2e klas

Start schooljaar

3e klas

Start schooljaar

4e t/m 6e klas

Start schooljaar

Internationalisering is op onze school een belangrijk onderdeel van het lesprogramma in atheneum, havo en theoretische leerweg. In al deze afdelingen wordt een doorlopende leerlijn internationalisering uitgevoerd. Dat houdt in dat de leerlingen kennis maken met leerlingen uit andere landen en hun (school-)cultuur. Hiermee dragen wij bij aan de ontwikkeling van een open blik naar Europa en Europees Staatsburgerschap.

Bovenbouw (5 Atheneum)

2015-2016

Voorbereidingen voor programma internationalisering BB (1)

internationalisering 5 Vwo/4 Havo

Donderdag 17 december, een zonnige dag. Een dag zoals alle andere dagen, maar niet voor de leerlingen van 5 atheneum. De klas had deze dag een lesloze dag, alhoewel deze zeer nuttig werd besteed. De dag werd namelijk gespendeerd aan het voorbereiden van de internationaliseringsweek in April 2016.Twee voorbereidingsgroepen gingen op pad, een groep naar Amsterdam en een naar Rotterdam. De PR-groep had de mogelijkheid zich bij de Rotterdam-groep te voegen en een kijkje te nemen bij de voorbereidingen die daar werden getroffen.

Een mooie stad uitkiezen om trots te kunnen laten zien is niet moeilijk, wel is het moeilijk al het mooie in een keer te laten zien. Door Rotterdam lopen en kijken als een toerist maakt dat een stuk makkelijker. Een restaurant vinden, daarentegen, was een veel grotere uitdaging. Gelukkig bezit de klas creatieve geesten die snel tot andere opties komen. Zo begint het programma langzaamaan vorm te krijgen. Hieronder het kader van de Rotterdam groep.

Ook de Amsterdam-groep is goed op weg. Met de trein zijn ze afgereisd naar de hoofdstad om musea te bezoeken, een parcours uit te stippelen en voor de internationale groep een boeiend dagprogramma samen te stellen.

Als het zover is zal er op de site van het Gemini College een uitgebreid verslag komen, voor nu blijft het precieze programma nog even geheim. Spannend he?

PR-groep internationalisering 5 Vwo 2015-2016

2014-2015