Leerlingen van het Gemini college Ridderkerk ontvangen een Koninklijke uitnodiging

Het was even schrikken voor de leerlingen uit de bovenbouw toen er een Royal Invitation van Her Majesty the Queen in de brievenbus belandde. Reden voor deze persoonlijke uitnodiging is de uitreiking van de Cambridge Engels Certificaten op 24 april 2018 waarbij zo’n 50 bovenbouw leerlingen van het Gemini College het felbegeerde certificaat krijgen uitgereikt. De avond staat in het teken van The United Kingdom met hapjes, drankjes en muziek maar uiteraard mogen de Royals op de avond ook niet ontbreken. “Met de Royal Invitation, Engelse hapjes een videoboodschap van o.a. Queen Elizabeth II en Prince Harry én een fotoshoot op een echte troon hebben we er samen met de ouderraad iets bijzonders van gemaakt”, aldus Jacqueline, René en Vera, docenten Cambridge Engels bij het Gemini College Ridderkerk. “Leerlingen kunnen tijdens hun studie of in hun toekomstige beroep te maken krijgen met situaties waarin Engels de voertaal is. Denk bijvoorbeeld aan de colleges in Nederland die in het Engels gegeven worden, buitenlandse stages en studies, of aan werk waarbij op een goed niveau Engels gesproken wordt. Het Gemini biedt verschillende niveaus: First (FCE), Advanced (CAE) en Proficiency (CPE). Het CPE betreft zelfs een diploma op het hoogste examenniveau en geeft samen met de andere certificaten toegang tot veel buitenlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Het Cambridge Certificaat is een leven lang geldig dus het is een investering die onbeperkt . In Engeland worden leerlingen met een dergelijk certificaat met open armen ontvangen, dus vandaar het idee van de uitnodiging van het Britse Koningshuis”. Ook dit jaar mag het Gemini College zich weer officieel examentrainingscentrum noemen voor de Cambridge English examens. Hiermee biedt Gemini leerlingen van het vwo en van de havo een extra uitdaging.

Een impressie van de avond is binnenkort voor leerlingen en ouders te vinden op

www.geminicollegeridderkerk.nl/cambridge-engels-uitreiking/

Meer informatie over Cambridge Engels is te vinden op de website van het Gemini College Ridderkerk. Kijk hiervoor op

www.geminicollegeridderkerk.nl/cambridge-engels