• Informatiemiddag en Aanmelddagen 2021

Van informatiemiddag tot aanmelddagen en kennismakingsles

Kom tijdens een van de aanmelddagen jouw talent ontdekken

De kennismakingsmomenten van het Gemini College in Ridderkerk. Ontdek ze zelf. Het Gemini is een school met ca. 800 leerlingen van vmbo-basis/kader, mavo, havo en vwo, gelegen in een rustige wijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met extra’s als een Flexrooster, 2-jarige brugklas, grote moderne techniekafdeling en een vwo+ klas is het een ideale plek om een diploma te halen.

Persoonlijke afspraak

Wilt u een persoonlijke afspraak maken om de school te bezoeken op een ander moment of wilt u bepaalde zaken in een gesprek toelichten, dan kunt u vanzelfsprekend een afspraak maken met één van de directieleden of iemand van ons Ondersteuningsteam. U kunt contact opnemen via 0180 – 486999 of een mail sturen naar info@geminicollege.nl

OKTOBER

DI 12 OKT

Vanaf dinsdag 12 oktober START APOLLOKLAS

♦ Aanmelden

Leerlingen met havo/vwo of vwo advies uit groep 8 kunnen deelnemen aan onderzoekende en uitdagende thema’s gedurende 8 weken op de dinsdagen, leerlingen krijgen een lunch aangeboden. Leerlingen in de Apollo-klas gaan hierbij aan de slag met vakken zoals natuurkunde, scheikunde, wiskunde, filosofie, Ontwerpen en Onderzoeken. Bovendien zal de leerling op een onderzoekende wijze de kennis tot zich nemen.

Overige dagen: 26 okt – 9 nov – 23 nov – 30 nov – 7 dec – 14 dec – 21 dec

DI 26 OKT

Dinsdag 26 oktober APOLLOKLAS

Overige dagen: 9 nov – 23 nov – 30 nov – 7 dec – 14 dec – 21 dec

DO 28 OKT

Donderdag 28 oktober KENNISMAKINGSLES (GASTLES)

Van 12:30 uur tot 14:45 uur ♦ Aanmelden

Naast algemene informatie krijgen de leerlingen deze middag 3 gastlessen aangeboden zodat ze kunnen ervaren hoe een dag in het VO verloopt.

Overige dagen: dinsdag 16 november, dinsdag 25 januari Van 12.30-14.45 uur

NOVEMBER

DI 2 NOV

Dinsdag 2 november VOORLICHTINGSAVOND

Start 19:30 uur ♦ Vrije inloop

Informatieavond voor ouders en leerlingen van groep 7/8 met voorlichting over de school, het FLEXROOSTER, de verschillende profielen en onderwijskundige informatie.

DI 9 NOV

Dinsdag 9 november APOLLOKLAS

Overige dagen: 23 nov – 30 nov – 7 dec – 14 dec – 21 dec

DI 16 NOV

Dinsdag 16 november KENNISMAKINGSLES (GASTLES)

Overige dagen: dinsdag 25 januari Van 12.30-14.45 uur

MA 22 NOV

Maandag 22 november OPEN AVOND

Van 18:30 uur tot 21:00 uur ♦ Vrij inloop

Kom kennis maken met het Gemini College Ridderkerk. Ontdek onze Techniekafdeling, de afdeling Zorg en Welzijn en het Gemini lyceum met mavo,havo,vwo en vwo+. Kom kijken naar onze demonstratie met de LaserCutter en VR lassen en kom meer te weten over het flexrooster en de 2-jarige brugperiode.

DI 23 NOV

Dinsdag 23 november APOLLOKLAS

Overige dagen: 30 nov – 7 dec – 14 dec – 21 dec

DI 30 NOV

Dinsdag 30 november APOLLOKLAS

Overige dagen: 7 dec – 14 dec – 21 dec

DECEMBER

DI 7 DEC

Dinsdag 7 december APOLLOKLAS

Overige dagen: 14 dec – 21 dec

DI 14 DEC

Dinsdag 14 december APOLLOKLAS

Overige dagen: 21 dec

DI 21 DEC

Dinsdag 21 december APOLLOKLAS

JANUARI

DI 25 JAN

Dinsdag 25 januari KENNISMAKINGSLES (GASTLES)

WO 26 JAN

Woensdag 26 januari OPEN DAG

Van 15:00 uur tot 20:00 uur ♦ Vrij inloop

Kom kennis maken met het Gemini College Ridderkerk. Ontdek onze Techniekafdeling, de afdeling Zorg en Welzijn en het Gemini lyceum met mavo,havo,vwo en vwo+. Kom kijken naar onze demonstratie met de LaserCutter en VR lassen. Ontmoet onze partner bedrijven in de techniek en kom meer te weten over het flexrooster en de 2-jarige brugperiode.

FEBRUARI

WO 16 FEB

Woensdag 16 februari VOORLICHTINGSMIDDAG

Start 14:30 uur ♦ Vrije inloop

MAART

INSCHRIJFMOMENTEN

Om uw kind aan te melden voor onze school worden er in maart weer speciale inschrijfmomenten georganiseerd. Na binnenkomst nemen we met u de formulieren door en kunnen we uw kind gezamenlijk inschrijven. De medewerkers kunnen u helpen met de eventuele vragen en samen zorgen we ervoor dat de inschrijving compleet is.

U kunt tegen die tijd ook een aparte afspraak maken.

Ontdek de pluspunten van het Gemini College

• Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: vwo, havo, mavo (= Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg met het profiel Dienstverlening en Producten + eventueel doorstroom naar havo) en Vakcollege (vmbo basis en kader) met de profielen Bouwen Wonen en Interieur; Produceren Installeren en Energie; Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen.
    • Een aparte vwo-klas met vakken als Spaans, Klassieke Culturele Vorming en filosofie
    • Hoog slagingspercentage met een gemiddelde van 93% (in 2020 ondanks Corona zelfs 99%)
    • Een Flexrooster waarbij het ontdekken en ontplooien van jouw talent centraal staan. Onderwijs op maat.
    • Maatschappelijke betrokkenheid met pijlers als: Veiligheid, Gezondheid, Burgerschap en Talentontwikkeling
    • Warme overdracht van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs door samenwerking met onze partnerscholen en lessen op je eigen afdeling
    • Uitgebreide begeleiding en ondersteuning

Je eigen chromebook

Iedereen heeft op basis van een huur- of koopovereenkomst een Chromebook. Hiermee heb je thuis en op school toegang tot het leerplatform waar je onder andere leermiddelen, opdrachten, huiswerk, lesroosters en cijfers kunt vinden. Ook kun je e-mailen met je docenten en klasgenoten en werkstukken en opdrachten digitaal inleveren. Op deze manier blijft jouw schooldag zo afwisselend en zo leuk mogelijk en werk je altijd met actuele informatie!

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten.