Programma Internationalisering april 2018

Na een geweldige uitwisselingsweek in Finland en Italië in februari, gaan we onze Finse en Italiaanse gasten nu bij ons verwelkomen.

Maandag 9 april start de uitwisseling in Nederland. Dan zullen er twee bussen stoppen voor de school waar 25 Italiaanse leerlingen, 18 Finse leerlingen en 4 docenten uit  gaan stappen om hier een week te verblijven. Vanaf dinsdag zijn deze leerlingen en docenten samen met onze leerlingen en het internationaliseringsteam o.a. te vinden in de school, in Amsterdam, in de raadzaal van het gemeentehuis in Ridderkerk en in Rotterdam. Dit programma wordt helemaal ingevuld door onze leerlingen. Het programma van de week is te vinden op de website. Maandag 16 april zwaaien we onze gasten weer uit na een hopelijk geslaagde week (met vriendelijke weergoden).

Deelnemers van onze school zijn:

Amber Westra Rosa Neeleman
Onno Lorenz Olof Stok
Rick van den Berg Susanne Dorsman
Roman Slokkers

Begeleiders zijn Duco van der Kolk, Vera de Groot, Bojan Breljakovic en Jolanda van Luijk. Tijdens het programma in Nederland zullen op verschillende dagen wat andere collega’s ons team versterken.

Zonder de bijdrage van de ouders zouden we deze week niet kunnen organiseren; zij verwelkomen een gast in huis, laten hem of haar kennismaken met onze heerlijke Hollandse keuken en vervoeren de leerlingen dagelijks naar allerlei plaatsen in en om Ridderkerk. Onze hartelijke dank daarvoor!

Tijdens de ontvangstweek zijn ouders en collega’s van harte welkom om te komen “sfeerproeven” bij het debat in de raadzaal. Op zondag 15 april, de laatste avond voor vertrek, worden alle ouders uitgenodigd en ook hier zijn docenten natuurlijk welkom!

Het is wederom een fantastisch project!

Namens het team internationalisering,

Jolanda van Luijk

Programma Internationalisering februari 2018

Op  1 en 2 februari vertrekken er weer leerlingen naar het buitenland voor de uitwisselingsweek van het Erasmus+ project. De leerlingen gaan daar een week kennismaken met het leven van andere Europese studenten. De gastgezinnen zijn bekend en alle leerlingen hebben al een paar maanden contact met elkaar via sociale media. Later in het jaar komen de Europese studenten naar Nederland. Het uitwisselingsprogramma is onderdeel van Internationalisering, een belangrijk onderdeel van het lesprogramma in het atheneum, de havo en de theoretische leerweg.

Onderstaand treft u het programma aan van de onderbouw en de bovenbouw:

Donderdag 1 februari 2018Deel 4H en 5A uitwisseling Italië
Vrijdag 2 februari 2018Deel 4H en 5A uitwisseling Finland