• Open Avonden

Altijd weer iets te ontdekken

Impressie van onze Open Avonden

2 x per schooljaar (november en januari) organiseert het Gemini College Ridderkerk de Open Avonden voor de kinderen uit groep 8 en hun ouders. Het is altijd gezellig druk en met het thema “Ontdekkingsreis” maakt iedereen kennis met onze leerroute,het flexrooster2-jarige brugperiode en het dagelijks ontdek-uur. Daarnaast kunnen de kinderen op ontdekking door de lokalen, op de foto in Frankrijk, Spanje en Finland én hun eigen talenten ontdekken tijdens spannende rondleidingen en spetterende proefjes. Onderstaand kunt u een video-impressie vinden. Wij wensen u veel plezier! Wilt u zich direct aanmelden? Klik hier.

Ontdek de pluspunten van het Gemini College

• Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: Vakcollege (vmbo & mbo), (H)TL (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg + eventueel doorstroom naar havo) en het Lyceum (havo/atheneum).
    • Lessen op je eigen afdeling, waardoor je snel iedereen leert kennen.
    • Leren op afwisselende manieren: werken op je laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
    • Veel aandacht voor het verkennen en ontwikkelen van jouw talenten.
    • Slimmer ‘leren’: hoe pak je het beste je schoolwerk aan?
    • Stap voor stap ontdekken wat je kunt en wat je wilt. Zo kun je de juiste keuzes maken voor je toekomst.
    • Voor (H)TL en Lyceum-leerlingen: de mogelijkheid om het Cambridge-certificaat Engels te behalen.
    • Een goede voorbereiding op het vervolgonderwijs.
    • Extra aandacht in de plusuren voor leerwegondersteuning.
    • Gepersonaliseerde leerroutes waar dat mogelijk is.

Je eigen laptop

Alle leerlingen van Het Gemini College werken in een digitale leeromgeving op de eigen laptop. Hiermee hebben ze altijd en overal veilig toegang tot het huiswerk, lesrooster, lesmateriaal en opdrachten. Bovendien draagt de digitale leeromgeving bij aan afwisselend onderwijs, betere concentratie en er zijn minder boeken nodig. De laptops worden door middel van een huurkoopcontract via The Rent Company verkregen.

Op het Vakcollege dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Heb jij een nieuwsgierig trekje en hou je van het werken in de praktijk? Kom dan naar een van onze kennismakingsdagen.

Informatiemarkt
November 2019 – Exacte datum volgt

Open Avond
November 2019 – Exacte datum volgt

Open Huis
Januari 2020 – Exacte datum volgt

Meeloopmiddag
Februari 2020 – Exacte datum volgt

Gemini mavo-havo-vwo:

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99.