• Open Avonden

Altijd weer iets te ontdekken

Impressie van ons Open Huis

1 x per jaar organiseert het Gemini College Ridderkerk het Open Huis voor de kinderen uit groep 7 en 8 en hun ouders. Het is altijd gezellig druk en met het thema “Ontdekken” maakt iedereen kennis met o.a. ons Vakcollege Techniek. Een afdeling die nu al gebruik maakt van VR lassen, houtbewerking d.m.v. Laser Cutting en 3D printing voor het maken van modellen. Daarnaast gebruiken we al enige tijd met succes het flexrooster, hebben we masterclasses voor alle opleidingen en de 2-jarige brugperiode. De kinderen kunnen tijdens het Open Huis eigen talenten ontdekken tijdens de rondleidingen, workouts en proefjes. Hieronder kun je een video-impressie vinden. Wij wensen je veel plezier! Kijk ook op https://geminicollegeridderkerk.nl/groep-8/aanmelden/ voor meer informatie.

Impressie van onze Open Avonden

2 x per schooljaar (november en januari) organiseert het Gemini College Ridderkerk de Open Avonden voor de kinderen uit groep 8 en hun ouders. Het is altijd gezellig druk en met het thema “Ontdekken” maakt iedereen kennis met onze leerroute, het flexrooster, de masterclasses voor alle opleidingen en de 2-jarige brugperiode. Daarnaast kunnen de kinderen op ontdekking door de lokalen, op de foto in Frankrijk, Spanje en Finland én hun eigen talenten ontdekken tijdens spannende rondleidingen en spetterende proefjes. Hiernaast kunt u een video-impressie vinden. Wij wensen u veel plezier!

.

Ontdek de pluspunten van het Gemini College

• Diverse opleidingen/niveaus mogelijk van het vakcollege tot en met de vwo+ klas
    • Warme overdracht van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs door een goede samenwerking
    • Ontwikkelen op het gebied van gezondheid, kunst en cultuur, mens
      en maatschappij of natuur en techniek
    • Leren op afwisselende manieren van Chromebook- tot practica opdrachten
    • Online toegang tot je huiswerk, cijfers, rooster en lesmateriaal
    • Cambridge Certificering voor mavo, havo en vwo
    • Een uitgebreid internationaal uitwisselingsprogramma
    • In de flexuren de mogelijkheid voor extra uitdaging of ondersteuning

Je eigen Chromebook

Iedereen heeft op basis van een huur- of koopovereenkomst een Chromebook. Hiermee heb je thuis en op school toegang tot het leerplatform waar je onder andere leermiddelen, opdrachten, huiswerk, lesroosters en cijfers kunt vinden. Ook kun je e-mailen met je docenten en klasgenoten en werkstukken en opdrachten digitaal inleveren. Op deze manier blijft jouw schooldag zo afwisselend en zo leuk mogelijk en werk je altijd met actuele informatie!

Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten. Onderstaand de data tot februari 2020.

♦ Dinsdag 14 januari kennismakingsles groep 8  start 12:30 uur tot 14:45 uur

♦ Woensdag 29 januari open huis van 15.00 uur – 20.00 uur (TIP)

♦ Woensdag 19 februari extra informatiemiddag start 14.30 uur

Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een
afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze.

Directeur Gemini College Ridderkerk: dhr. Gerard Langenberg (gerard.langenberg@ozhw.nl)
Gemini Vakcollege vmbo-bk: mevr. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl)
Gemini mavo: dhr. J.G. van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl
Gemini havo-vwo: dhr. Wim van Zelst (wim.van.zelst@ozhw.nl)

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99.