• Internationalisering

    Ontwikkel een open blik op Europa en het Europees staatsburgerschap

Internationalisering

Jongeren groeien op in een internationale wereld. Dit wordt weerspiegeld in de lesprogramma’s die het Gemini aan haar leerlingen aanbiedt. Bij de projecten die de leerlingen uitvoeren is internet een steeds belangrijker instrument. Hiermee staan zij in contact met leerlingen in andere landen en culturen.

Atheneum, havo en theoretische leerweg

Internationalisering is op onze school een belangrijk onderdeel van het lesprogramma in het atheneum, de havo en de theoretische leerweg. Bij al deze afdelingen hebben we een doorlopende leerlijn internationalisering. Dat houdt in dat onze leerlingen kennis maken met leerlingen uit andere landen en hun (school-)cultuur.

Samenwerking met Europese landen

Binnen de verschillende afdelingen wordt samengewerkt met scholen in onder andere Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië, Finland en Estland. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van een open blik naar Europa en het Europees Staatsburgerschap.

Onze samenwerkingspartners zijn:

In Italie:
Instituto Comprensivo, Sasuolo
In Spanje:
IES “La Vaguada”, Zamora
In Frankrijk:
Collège Marthe Dupeyron
In Duitsland:
Erich Fried Gesamtschule

Uitwisselingsprogramma

Leerlingen hebben niet alleen contact via internet, ze gaan ook bij leerlingen in andere landen en culturen op bezoek. Elk jaar gaan de leerlingen een week naar het buitenland om hun schoolgenoten daar te ontmoeten en verblijven zij in een gastgezin en bezoeken hun school. Omgekeerd komen de buitenlandse studenten een week naar Nederland en zijn onze leerlingen en hun familie het gastgezin.