• Cambridge Engels

    Een certificaat waar je de rest van je leven wat aan hebt

Cambridge Engels op het Gemini College

Engels neemt een steeds grotere plaats in het academische leven in, net zoals op de arbeidsmarkt. Leerlingen kunnen tijdens hun studie of in hun toekomstige beroep te maken krijgen met situaties waarin Engels de voertaal is. Denk bijvoorbeeld aan: colleges in Nederland die in het Engels gegeven worden, buitenlandse stages en studies, of aan werk waarbij op een goed niveau Engels gesproken wordt.

Gemini officieel examentrainingscentrum Cambridge English

Ook dit jaar mag het Gemini College zich weer officieel examentrainingscentrum noemen voor de Cambridge English examens. Hiermee biedt Gemini leerlingen van het atheneum en van de havo een extra uitdaging. We verwelkomen graag onze nieuwe Cambridge English kandidaten.

Engels op 3 niveaus

Leerlingen kunnen tijdens hun studie of in hun toekomstige beroep te maken krijgen met situaties waarin Engels de voertaal is. Denk bijvoorbeeld aan: colleges in Nederland die in het Engels gegeven worden, buitenlandse stages en studies, of aan werk waarbij op een goed niveau Engels gesproken wordt. Het Gemini biedt verschillende niveaus: First (FCE), Advanced (CAE) en Proficiency (CPE). Het CPE biedt zelfs een diploma op het hoogste examenniveau en geeft toegang tot veel buitenlandse universiteiten en hbo-opleidingen. Het Cambridge Certificaat is een leven lang geldig. Eén ding is zeker: je ontdekt dat je een heel andere kijk op de wereld krijgt.

Onze kennismakingsdagen

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. De aanmeldperiode voor het schooljaar 2021-2022 is inmiddels voorbij. Maar wil jij graag weten wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan in het nieuwe schooljaar zelf ontdekken tijdens één van de kennismakingsmomenten.

Onze Open Avond en Open Huis worden beoordeeld met een 9. Dit mag je dus niet missen.

Contact

Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze.

Directeur Gemini College Ridderkerk:
dhr. Gerard Langenberg (gerard.langenberg@ozhw.nl)

Gemini Vakcollege vmbo-bk:
mevr. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl)

Gemini mavo:
dhr. Jurgen van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl)

Gemini havo-vwo
dhr. Wim van Zelst (wim.van.zelst@ozhw.nl)

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99