• Open Dag en Aanmelddagen

  Van Open Dag tot aanmelddagen en kennismakingslessen

Kom tijdens een van de onderstaande dagen jouw talent ontdekken

De kennismakingsmomenten van het Gemini College in Ridderkerk. Ontdek ze zelf. Het Gemini is een school met ca. 800 leerlingen van vmbo-basis/kader, mavo, havo en vwo, gelegen in een rustige wijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met extra’s als een Flexrooster, 2-jarige brugklas, grote moderne techniekafdeling en een vwo+ klas is het een ideale plek om een diploma te halen.

Persoonlijke afspraak

Wilt u een persoonlijke afspraak maken om de school te bezoeken op een ander moment of wilt u bepaalde zaken in een gesprek toelichten, dan kunt u vanzelfsprekend een afspraak maken met één van de directieleden of iemand van ons Ondersteuningsteam. U kunt contact opnemen via 0180 – 486999 of een mail sturen naar info@geminicollege.nl

2022

JANUARI

DI 25 JAN

Dinsdag 25 januari KENNISMAKINGSLES (GASTLES)

Van 12:30 uur tot 14:45 uur ♦ Aanmelden

Naast algemene informatie krijgen de leerlingen deze middag 3 gastlessen aangeboden zodat ze kunnen ervaren hoe een dag in het VO verloopt.

Individueel aanmelden of voor meer informatie via info@geminicollege.nl

U kunt zich hier aanmelden.

WO 26 JAN

Woensdag 26 januari OPEN DAG

Van 15:00 uur tot 20:30 uur ♦ Vooraf reserveren

Kom kennis maken met het Gemini College Ridderkerk. Ontdek onze Techniekafdeling, de afdeling Zorg en Welzijn en het Gemini lyceum met mavo,havo,vwo en vwo+. Kom kijken naar onze demonstratie met de LaserCutter en VR lassen. Ontmoet onze partner bedrijven in de techniek en kom meer te weten over het flexrooster en de 2-jarige brugperiode.

U kunt zich hier aanmelden.

FEBRUARI

WO 16 FEB

Woensdag 16 februari VOORLICHTINGSMIDDAG

Start 14:30 uur ♦ Vrije inloop

Informatieavond voor ouders en leerlingen van groep 7/8 met voorlichting over de school, het FLEXROOSTER, de verschillende profielen en onderwijskundige informatie.

Geen aanmelding nodig.

MAART

MAART

INSCHRIJFMOMENTEN

Om uw kind aan te melden voor onze school worden er in maart weer speciale inschrijfmomenten georganiseerd. Na binnenkomst nemen we met u de formulieren door en kunnen we uw kind gezamenlijk inschrijven. De medewerkers kunnen u helpen met de eventuele vragen en samen zorgen we ervoor dat de inschrijving compleet is.

U kunt zich hier aanmelden.

Ontdek de pluspunten van het Gemini College

  • Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: vwo, havo, mavo (= Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg met het profiel Dienstverlening en Producten + eventueel doorstroom naar havo) en Vakcollege (vmbo basis en kader) met de profielen Bouwen Wonen en Interieur; Produceren Installeren en Energie; Zorg en Welzijn en Economie en Ondernemen.
  • Een aparte vwo-klas met vakken als Spaans, Klassieke Culturele Vorming en filosofie
  • Hoog slagingspercentage met een gemiddelde van 93% (in 2020 ondanks Corona zelfs 99%)
  • Een Flexrooster waarbij het ontdekken en ontplooien van jouw talent centraal staan. Onderwijs op maat.
  • Maatschappelijke betrokkenheid met pijlers als: Veiligheid, Gezondheid, Burgerschap en Talentontwikkeling
  • Warme overdracht van de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs door samenwerking met onze partnerscholen en lessen op je eigen afdeling
  • Uitgebreide begeleiding en ondersteuning

Je eigen chromebook

Iedereen heeft op basis van een huur- of koopovereenkomst een Chromebook. Hiermee heb je thuis en op school toegang tot het leerplatform waar je onder andere leermiddelen, opdrachten, huiswerk, lesroosters en cijfers kunt vinden. Ook kun je e-mailen met je docenten en klasgenoten en werkstukken en opdrachten digitaal inleveren. Op deze manier blijft jouw schooldag zo afwisselend en zo leuk mogelijk en werk je altijd met actuele informatie!

Onze kennismakingsdagen

Op het Gemini College dagen we je uit om het beste uit jezelf te halen. Je krijgt bij ons alle ruimte om jouw mogelijkheden te verkennen en je talenten te ontdekken. Nieuwsgierig naar wat onderzoekend onderwijs voor jou kan betekenen? Kom dit dan zelf ontdekken tijdens één van onze kennismakingsmomenten.

Onze Open Avond en Open Huis worden beoordeeld met een 9. Dit mag je dus niet missen.

Contact

Hebben jij en je ouders/verzorgers nog vragen? Je kunt altijd samen met hen een afspraak maken met de directeur of de afdelingsmanager van de opleiding van jouw keuze.

Directeur Gemini College Ridderkerk:
dhr. Gerard Langenberg (gerard.langenberg@ozhw.nl)

Gemini Vakcollege vmbo-bk:
mevr. Ineke Maliepaard (ineke.maliepaard@ozhw.nl)

Gemini mavo:
dhr. Jurgen van Sichem (jurgen.van.sichem@ozhw.nl)

Gemini havo-vwo
dhr. Wim van Zelst (wim.van.zelst@ozhw.nl)

Ook kunt u bellen voor een afspraak via telefoonnummer (0180) 48 69 99