Welkom op de website van het Gemini College in Ridderkerk! De eerste school in de regio met onderwijs op maat

Het Gemini is een school met ca. 800 leerlingen van vmbo basis, kader, mavo, havo en vwo, gelegen in een rustige wijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met extra’s als een Flexrooster, 2-jarige brugklas, grote moderne techniekafdeling en een vwo+ klas is het een ideale plek om je diploma te halen.

Conform de RIVM richtlijnen krijg je zo veilig mogelijk les met extra hygiëne voorzieningen en een uitstekend online lesprogramma. Kiezen voor het Gemini College Ridderkerk betekent kiezen voor vernieuwing en verbreding van kennis, ervaring en talent.

De pluspunten van het Gemini College

 • Diverse opleidingen/niveaus mogelijk: Vakcollege (vmbo & mbo), (H)TL (vmbo Theoretische Leerweg en Gemengde Leerweg + eventueel doorstroom naar havo) en het Lyceum (havo/atheneum).
 • Leren op afwisselende manieren: werken op je laptop en in practica, projecten, groepswerk, presentaties, excursies en internetopdrachten.
 • Veel aandacht voor het verkennen en ontwikkelen van jouw talenten.
 • Voor iedere leerling hebben wij een passend aanbod. In onze tweejarige brugperiode zijn er tal van mogelijkheden en de leerlingen worden bij ons in één van de volgende brugklassen geplaatst :

  ➢ Brugklas VMBO Basis Kader (techniek of zorg & welzijn of economie & ondernemen)

  ➢ Brugklas MAVO

  ➢ Brugklas MAVO-HAVO

  ➢ Brugklas HAVO-VWO

  ➢ Brugklas VWO

  Kortom, er is voor iedere leerling een plaats op het juiste niveau !

De kennismakingsmomenten

Binnenkort kun je weer kennis komen maken met het Gemini College. Dus zit jij in groep 8 en lijkt het je leuk om een van onze kennismakingslessen te bezoeken, wil je deelnemen aan de Apolloklas of een van onze Open Dagen bezoeken? Kijk dan snel in de kalender voor alle beschikbare data.

Ontdek onze school

Nieuws over de nieuwbouw

In de afgelopen jaren is er veelvuldig gesproken over de nieuwbouw van het Gemini College Ridderkerk. 2022 is ons nieuwe gebouw gereed. Klik hier voor onze speciale pagina.

Ontdek onze 2-jarige brugperiode en de opleidingen

Wil je nieuwe dingen ontdekken en leren op een moderne manier? Wil je een waardevol diploma halen waarmee je verder kunt bouwen aan je toekomst? Dan is het Gemini College iets voor jou! Op het Gemini College is er altijd wel een opleiding die bij je past en waarin je het beste uit jezelf kan halen.

Met een 2-jarige brugperiode heb je een betere aansluiting op de basisschool. Hiermee krijgt je door een gerichte aanpak meer kans, tijd en ruimte om te ontdekken wat jouw talenten en vaardigheden zijn en welk opleidingsniveau daarbij het beste past.

Heb je op de basisschool het advies gekregen voor vmbo basis- of kaderberoeps-gericht? Dan kun je op het Gemini Vakcollege terecht. Je kunt kiezen uit de profielen Bouwen, Wonen en Interieur, Produceren, Installeren en Energie, Zorg & Welzijn, Economie en Ondernemen en Dienstverlening en Producten.

Heb je op de basisschool mavo (Theoretische Leerweg) advies gekregen? Of zit je tussen mavo en havo in? Dan krijg je na de 2-jarige brugperiode op de Gemini mavo de kans te ontdekken hoeveel uitdaging jij aankunt. En kun je na het mavo-diploma naar de havo doorstromen.

Heb je op de basisschool havo of vwo-advies gekregen? Dan krijg je na de 2-jarige brugperiode op de gemini havo of vwo de kans om je interesses en talenten te ontwikkelen op het gebied van sport en gezondheid, kunst en cultuur, mens en maatschappij of natuur en techniek.

Ontdek het gemini college

Als groep 8-er

Bij het Gemini College kun je nieuwe dingen ontdekken, op een moderne manier leren en andere landen verkennen. Wij dagen je uit om nieuwsgierig te zijn, om te durven en te doen, en om fouten te maken. Kom eens bij ons op school kijken!

Als leerling

Op het Gemini College willen we jou, je klasgenoten en je medeleerlingen inspireren en uitdagen. We laten je de wereld ontdekken, maar we vinden het ook leuk als jij ons inspireert en uitdaagt. Bekijk hier de belangrijkste zaken.

Als ouder

De feedback en inbreng van ouders is op het Gemini College meer dan welkom. Of dit nu is bij het actief deelnemen aan één van onze panels, activiteiten organiseren met de oudervereniging of het geven van een gastcollege.

Als docent

Zonder goede docenten zouden we nergens zijn. Daar zijn wij en onze leerlingen heel blij mee. Ben jij een gedreven docent die onze leerlingen succesvol verder kan helpen? Misschien voldoe jij dan wel aan ons ideale profiel.

Nieuwsberichten

Gemini College On Tour

Op  1 en 2 februari vertrekken er weer leerlingen naar het buitenland…

Gemini Scoort hoog in AD schoolkeuze 2018 – 2019

De leerlingen van het Gemini College Ridderkerk hebben het weer…
Gemini College Techniekdagen
Gemini College Ridderkerk scholenmarkt 2017

Scholenmarkt Ridderkerk een succes

Gisterenavond heeft de jaarlijkse scholenmarkt plaatsgevonden…